nz

Online zeitung

Gulasz z szynki z kaszą i buraczkami

czarrnaodkuchni

Składniki

ok. 1/2 kg szynki wieprzowej

1/2 cukinii

1 czerwona papryka

20 dkg pieczarek

2 cebule

3 ząbki czosnku

sól, pieprz

słodka papryka

chili

zioła prowansalskie

kilka ziaren jałowca

przyprawa do szynki

1 łyżka łagodnej pasty paprykowej

1/2 łyżki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę i natrzeć przyprawami. Cebulę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z mięsem. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju. Podsmażyć. Podlać wrzątkiem i przykryć.

Po około pól godzinie dodać pokrojone warzywa i dusić kolejne pół godziny.

Dodać pastę paprykową i inne przyprawy do smaku oraz rozmieszaną w 1/2 szklanki wody mąkę . Gotować jeszcze 5 minut. Podawać z kaszą i buraczkami z chrzanem. Smacznego 🙂

View original post

Advertisements

Author: Nilzeitung

Noch immer in aufbau Die Selbstzufriedenheit ist in Wahrheit das Höchste, was man erhoffen kann. !? Baruch de Spinoza (1632-1677)

Comments are closed.