nz

Online zeitung

Gulasz z szynki z kaszą i buraczkami

czarrnaodkuchni

Składniki

ok. 1/2 kg szynki wieprzowej

1/2 cukinii

1 czerwona papryka

20 dkg pieczarek

2 cebule

3 ząbki czosnku

sól, pieprz

słodka papryka

chili

zioła prowansalskie

kilka ziaren jałowca

przyprawa do szynki

1 łyżka łagodnej pasty paprykowej

1/2 łyżki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę i natrzeć przyprawami. Cebulę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z mięsem. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju. Podsmażyć. Podlać wrzątkiem i przykryć.

Po około pól godzinie dodać pokrojone warzywa i dusić kolejne pół godziny.

Dodać pastę paprykową i inne przyprawy do smaku oraz rozmieszaną w 1/2 szklanki wody mąkę . Gotować jeszcze 5 minut. Podawać z kaszą i buraczkami z chrzanem. Smacznego 🙂

View original post

Advertisements

Author: Nilzeitung

Noch immer in aufbau das dauert noch !!!!! (Geduldsfaden ist gerissen,,Patience is torn )) Die Selbstzufriedenheit ist in Wahrheit das Höchste, was man erhoffen kann. !? Baruch de Spinoza (1632-1677)

Comments are closed.